اره کاری بج سینه
هزینه ساخت بج سینه تبلیغاتی بستگی به عوامل مختلفی دارد، از جمله:
-
- ابعاد و طراحی بج سینه: بر اساس ابعاد و طراحی بج سینه، هزینه تولید آن متفاوت خواهد بود. بج سینههای بزرگتر، با طراحی پیچیده و جزییات بیشتر معمولاً هزینه بیشتری برای ساخت دارند.
- جنس و مواد استفاده شده: استفاده از جنسها و مواد مختلف در ساخت بج سینه نیز بر هزینه آن تأثیر دارد. مثلاً استفاده از فلزهای گرانقیمت مانند استیل ضد زنگ میتواند هزینه بج سینه را افزایش دهد.
- تعداد سفارش: تعداد بج سینههای سفارشی که تولید میشود نیز بر هزینه آن تأثیر دارد. عموماً سفارش بلندمدت و برای تعداد بیشتری بج سینه، هزینه کمتری دارد.
- تکنولوژی و تجهیزات مورد استفاده: استفاده از تکنولوژی و تجهیزات پیشرفته در فرآیند تولید بج سینه میتواند هزینه را افزایش دهد. برای مثال، استفاده از دستگاههای برش لیزری و چاپ دیجیتال میتواند هزینه تولید بج سینه را افزایش دهد.
- موقعیت جغرافیایی و هزینههای حمل و نقل: موقعیت جغرافیایی تولید کننده نیز بر هزینه تولید بج سینه تأثیر دارد. هزینههای حمل و نقل مواد اولیه و محصول نهایی نیز میتواند هزینه کلی تولید را تحت تأثیر قرار دهد.
به طور کلی، برای اطلاع دقیقتر از هزینه ساخت بج سینه تبلیغ
هدف از اره کردن بج سینه و هزینه ساخت بج سینه ، بالا بردن توانایی در ایجاد خطوط موازی و یکنواخت توسط اره دستی می باشد .
مراحل کار
الف- تحوبل گرفتن پلیت حکاکی شده در انئازه تقریبی 150*100 میلی متر ، اره دستی ، گونیا ، و سوهان
ب- گونیا کردن اطراف بج سینه های صاف گوشه به دلیل آنکه در مرحله نهایی برش با ار ، توسط اره نواری و یا دیسکی اطراف آن صاف می شود و ممکن است در همین حین به دلیل اینکه کار با دست انجام می شود ناگونیایی به وجود آید پس حتماً نیاز به گونیا می باشد .
ج- تقسیم بندی عرضی چوب به ده قسمت مساوی به طول اندازه اره تا اره به راحتی در دور کار بچرخد.
د- اره کردن چوب به صورت عمودی روی خطوط تقسیم بندی شده به صول دلخواه.
سیستم راهگاهی
یکی از مهمترین قسمت های ریخته گری بج سینه ، مشاهده عملی جریان مذاب از محفظه بارریزی ( بوته ، پاتیل ، ملاقه ) به داخل قالب است که توسط مجموعه ای از راهبارها و کانالهای عمودی و افقی به نام سیستم راهگاهی انجام می گیرد.
مهمترین عوامل مؤثر بر طراحی سیستم راهگاهی و تأثیر آن بر هزینه ساخت بج سینه عبارتند از :
الف – شکل و اندازه قطعه
ب – ترکیب شیمیایی آلیاژ ، از نظر سیالیت و عوامل مؤثر بر آن و به ویژه دمای بارریزی و همچنین تأثیر ترکیب شیمیایی آلیاژ بر مدل انجماد حائز اهمیت است .
ج – نفوذ گرمایی و نفوذ دمایی قالب و نسبت ظرفیت های حرارتی قالب به مذاب
د – سرعت خطی جریان مذاب در راهگاه و قالب
ه – تلاطم و آشفتگی در جریان مذاب که خود تابعی از مقاطع راهگاهی و سرعت خطی جریان مذاب است . از طرف دیگر مذاب در مسیر حرکتی خود ، تابعی از اصطکاک با دیواره و فرسایش آن ، ورود گازها و عوامل محیطی ، واکنش های شیمیایی با قالب و هوای محیطی ، رو به روست که شدت آنها به دلیل درجه حرارت مذاب ، چگالی آلیاژ و شرایط انجماد از مایع های طبیعی بیشتر است . از این رو سیستم راهگاهی باید مجموع پدیده ها یا واکنس های مضر را به حداقل رسانید ، پر شدن و سلامت کامل قطعه را تضمین نماید.
زمان و هزینه ساخت بج سینه
الف – سرعت خطی مذاب
تنظیم سرعت و جهت جریان مذاب به گونه ای که پر شدن محفظه قالب قبل از انجماد ، تضمین و دمای فوق ذوب و در حد مطلوب کاهش یابد ( کاهش نسبی مقدار انقباض در فاز مایع )
تنظیم سرعت جریان مذاب و به نحوی که از آشفتگی جریان ، خوردگی و فرسایش مواد قالب یا پوشان جلوگیری شود .
ب – جریان آرام
کاهش تلاطم و آشفتگی در جریان مذاب و ایجاد جریان آرام و یکنواخت برای جلوگیری از ورود هوا و اکسیدها سطحی به داخل قالب پلاک فلزی کاهش قابلیت مکندگی ، جذب و درون کشی هوا ، در حد ممکن با ایجاد جریان آرام و جلوگیری از تشکیل منطقه خلا نسبی
ج – جهت جریان و شیب دمایی
تنظیم شیب دمایی مناسب از قطعه به تغذیه و در مواردی که از تغذیه استفاده نمی شود از قطعه به راهباره کاهش تمرکز موضعی حرارت در مسیر ورودی مذاب و جلوگیری از فوق گرمایی های موضعی
د- آخال گیری
جلوگیری از ورود آخال ها ، اکسیدهای سرباره ای ، ذرات و مواد قالب از طریق حذف تلاطم و آشفتگی ، تغییرات اصلاحی در سیستم راهگاهی یا کاربرد مواد و تکنولوژی های جنبی نظیر استفاده از مواد صافی ، رویه گیرها و فشارها می باشد.
ه – هزینه
برآورد هزینه های اقتصادی ، توجیه راندمان ریختگی هزینه ساخت بج سینه ، راندمان کل و هزینه های تمیز کاری
اجزاء سیستم راهگاهی
الف ) حوضچه بارریز ب ) راهگاه ج ) چاله راهگاه ( حوضچه پای راهگاه ) د ) راهبار ه ) راهباره و ) ته راهبار
حوضچه بارریز : محفظه ای است در قسمت فوقانی که مذاب از طریق آن به داخل قالب ریخته می شود و مهمترین وظالیف آن عبارتند از :
الف – کنترل بارریزی و جلوگیری از تلفات مذاب در بارریزی
ب – تنظیم ارتفاع فلز و در نتیجه تثبیت سرعت خطی مذاب
ج – جلوگیری از ورود هوا ، همراه با جریان مذاب به داخل قالب
د- جلوگیری از داخل شدن اکسیدها ، سرباره و شلاکه به داخل قالب
حوضچه های قیفی فقط می توانند از نظر کنترل بارریزی نقش مؤثری داشته باشند و قادر به انجام تمام وظایف فوق نیستند از این رو حوضچه های بارریز عموماً طوری طرای می شوند تا هدف های مورد نظر تأمین شود. حوضچه های بارریز به گونه ای طرح می شوند که شکل مکعب مستطیل داشته باشد و در این حال طول حوضچه نباید از 2.5 برابر قطر فوقانی راهگاه بارریز و عمق آن نیز از یک برابر قطر راهگاه کمتر باشد.
راهگاه بارریزی هزینه ساخت بج سینه : راهگاه ، استوانه یا مکعب مستطیل شیب دار قائمی است که همراه با ارتفاع حوضچه ، سرعت جریان مذاب را تنظیم و انرژی پتانسیل لازم را برای جریان یافتن مذاب در داخل قالب تأمین می کند . هدایت مذاب از پای راهگاه به صورت آرام و غیر آشفته ، جلوگیری از ورود آخال و ذرات جامد ، توزیع جریان آرام و با دبی مناسب در راهباره ها از وظایف راهبار محسوب می شود. در برخی موارد ممکن است راهبار وجود نداشته باشد و راهگاه مستقیماً به راهباره ها متصل شود.
حوضچه پای راهگاه : کم کردن سرعت جریان مذاب و جلوگیری از پاشیدن مذاب به داخل محفظه قالب و راهباره ها از وظایف حوضچه پای راهگاه می باشد.
ته راهبار : قسمتی از راهبار است که به دلیل تمایل مایع به حرکت مستقیم باعث می شود که ذرات شناور ، آخالها و مذاب اولیه بج سینه سوزنی به انتهای راهبار رانده شده از ورود آنها به داخل قالب جلوگیری می شود.
انواع سیستم راهگاهی
تقسیم بندی انواع سیستم راهگاهی از نظر مشخصات متلوژیکی به صورت زیر انجام می شود.
بر حسب چگونگی توزیع مذاب حالات زیر وجود دارد.
سیستم فشاری ( همگرا )
در این حالت مذاب در هر یک از اجزاء فوق جریان کامل و پر دارد و در تمام طول راهبار و یا راهباره مذاب با دیواره تماس داشته و امکان تشکیل خلاءهای نسبی و موضعی بسیار کم است ، ولی احتمالاً آشفتگی جریان و فرسایش دیواره قالب هزینه ساخت بج سینه وجود دارد.
سیستم غیر فشاری ( واگرا )
در این حالت ، راهباره و راهبار نمی توانند به طور کامل از مذاب پر باشند . بدیهی است استفاده از چنین سیستم هنگاهی توجیه پذیر است که به دلایل تمایل مذاب به تلاطم و آشفتگی ، سیالیت ناکافی ، عدم ذخیره گرمایی مناسب شکل قطعه و شرایط تلفاتی ، استفاده از راهبار طویل و راهباره های متعدد اجتناب ناپذیر است .