حکاکی بر روی فلز
برای آموزش تولید بج سینه تبلیغاتی، مراحل زیر را میتوان دنبال کرد:
۱. طراحی: ابتدا طرح بج سینه را بر روی کاغذ رسم میکنند و اگر طراحی با کامپیوتر انجام شود، فایل طرح را به دست میآورند.
۲. برش: بر اساس طرح، قطعات بج سینه را از مواد فلزی یا برنجی برش میدهند.
۳. حک: در این مرحله، طرح و متن بج سینه را با دستگاه حکاکی بر روی قطعات فلزی یا برنجی حک میکنند.
۴. ابکاری: در صورت نیاز، قطعات بج سینه را با روشهایی مانند آبکاری، کرومه، نیکل کاری و… تزئین میکنند.
۵. پیچ و مهرهگذاری: در این مرحله، قطعات بج سینه پیچ و مهرهگذاری میشوند.
۶. نصب شارژ: در صورت نیاز، شارژ بر روی قطعات بج سینه نصب میشود.
۷. نهایی کردن: در این مرحله، تمامی قطعات بج سینه با یکدیگر ترکیب و نهایی میشوند و در صورت نیاز به بستهبندی و ارسال آماده میشوند.
لازم به ذکر است که برای ساخت بج سینه میتوان از موادی مانند فلز، برنج و پلاستیک استفاده کرد. همچنین، برای تولید بج سینه با کیفیت بالا، نیاز به داشتن تجهیزات و دستگاههای حرفهای و نیز کارگران ماهر و مجرب است.
ساخت بج سینه به صورت کلی شامل چند مرحله است که در زیر به صورت خلاصه شرح داده شده است:
-
- طراحی و آماده سازی قالب: در ابتدا، برای تولید بج سینه، قالب مورد نیاز برای ساخت قطعات فلزی ایجاد می شود و با استفاده از ماشین آلات و ابزارهای مناسب، اجزای مورد نیاز برای بج سینه ساخته می شوند.
- برش مواد خام: پس از آماده سازی قالب، مواد خام مانند برنج، استیل یا آلومینیوم در اندازه های مورد نیاز برای ساخت بج سینه برش می شوند.
- ایجاد شکل برای بج سینه: در این مرحله، با استفاده از ابزارهای مناسب، شکل های مختلف به مواد خام داده می شود. این شکل ها می توانند شامل طرح های برشی و حکاکی های لیزری باشند.
- جوشکاری: قطعات مختلف بج سینه با هم جوش داده می شوند تا بخش های مختلف بج سینه به هم متصل شوند.
- طبقه بندی و تمیز کردن: بعد از جوشکاری، بج سینه ها برای طبقه بندی و تمیز کردن آماده می شوند. این شامل حذف هر نوع لکه یا زنگ زدگی ممکن است باشد.
- پایان دهی: در این مرحله، بج سینه ها آماده می شوند برای پایان دهی و اعمال طرح و رنگ مناسب. پایان دهی ممکن است شامل رنگ آمیزی، آبکاری، واکس کردن و … باشد.
- بسته بندی: پس از پایان دهی، بج سینه ها برای حمل و نقل و فروش بسته بندی می شوند.
در آموزش تولید بج سینه دیگر هنرمندانی که به گراورسازی و توسعه آن پرداختند گیلیو کامپاینولا هنرمند ایتالیایی ، کرنلی کرت هنرمند هلندی و برادران کاراتچی را می توان نام برد. کاراتچی نام چهار نقاش و حکاک ایتالیایی است که در دوران باروک ، قرن هفدهم ، آثار ارزنده ای چه در زمینه نقاشی و چه در گستره حکاکی از خود باقی گذاشتند.
در این دوران ، چاپ کتب اهمیت ویژه ای می یابد . ابتدا چاپگران ونیزی کتاب های بسیاری را به چاپ می رسانند و پس از آن در فرانسه چاپ کتب توسط سیمون وستر ، پیر لو روژ، پیکوشه و دیگران به اجرا در می آید. پس از آن این مهم در هلند توسط هرکول سگرس به حقیقت می پیوندد. در این دوران ، منظره سازی و نقوش حیوانی در آثار هنرمندان و چاپگران هلندی نیز شکوفا می شود و در فرانسه گراورسازی و نقاشی های کلود لورن و به خصوص اهمیتی که او در آثارش به منظره سازی می داد جلوه ای خاص می یابد. نا گفته نماند که منظره سازی های کلود لورن و چاپ فلز سر مشقی برای معماران و باغ سازان انگلیسی از یک سو و راهیابی به خواسته های رمانتیسیسم از دیگر سو قرار می گیرد ، چرا که یکی از منتقدان انگلیسی به نام ویلیام تمپل ضمن ستایش باغ های چینی از منظره سازی کلود لورن که نمونه های آثارش تازه به انگلستان رسیده بود تمجید می کند که این خود آغاز حرکت به سوی رمانتسیتسم محسوب می شود.
سرانجام ، بندتو کاستیلیونه ، هنرمند ایتالیایی ، نقش سازنده ای در شکوفایی هنر گراورسازی در آموزش بج سینه ، چاپگری و تکثیر آثارش در قرن هفدهم ، چه در زمینه به کارگیری روش مستقیممانند بولینو و چه در استفاده از روش غیر مستقیم مانند شیوه آکوافورته که همان تیزآبی است ، ایفا می کند . البته فراموش نشود که از اواخر قرن شانزدهم هنرمندان آلمانی نیز مانند بالدونگ گرین ، بور کمر ، آلبرشت دورر برای به کارگیری سایه و روشن از تکنیک کامییو استفاده می کنند و کنده کاری های خود را روی چوب به صورت نیم برجسته در می آورند و برای این منظور از حالت سه بعد نمایی همچون نقش برجسته در مجسمه سازی بهره می گیرند که در بخش تشریح (( تکنیک های چاپ دستی و پلاک فلزی )) به آن اشاره می کنیم . گاه نیز تکنیک آموزش تولید بج سینه کامییو القا کننده حالتی از نقاشی دیواری ( فرسک ) است . این حرکت ابتدا توسط عرب ها در تزیین شمشیر و سپرهای جنگی ( در قرون وسطا ) شکل می گیرد ، سپس در اروپا توسط هنرمندان ایتالیایی مانند اوگو دا کاپری و وچیلیو تیسیانو و شاگردانشان در ونیز به اجرا در می آید.
آموزش تولید بج سینه و پلاک فلزی
در قرن هجدهم نیز در فرانسه همان حرکتی دنبال می شود که از سوی هنرمندان ایتالیایی ، اوگودا کاپری و وچیلیو تیسیانو و شاگردانشان پی ریزی شده بود ، با این تفاوت که به جای به کارگیری دو حامل یا به عبارتی دیگر دو پلیت ، غالباً از سه و گاه نیز از چهار پلیت برای انجام این شیوه استفاده می کنند ، به خصوص اینکه هیچ یک از قالب ها را برای اجرای خطوط در نظر نمیگیرند. نتیجه ای که حاصل می شود این است که با روی هم قرار دادن آنها حالت سه بعدی نمایی نقاشانه ای به وجود می آید که فقط با به کارگیری شیوه کامییو میسر می گردد که در چاپ های دستی و نقوش داخل کتب از آن بهره برده اند.
برای تأسیس چاخانه ای در فرانسه ، دو هنرمند به فعالیت پرداختند . اولین کسی که در این راه قدم برداشت نیکلا جنسون و دومین ، دوست وی ، ژاک کالو بود که موفق به تأسیس چاپخانه شدند . ابتدا نیکلا جنسون به فرمان شارل هفتم در سال 1458 برای فراگیری تکنیک تیپوگرافی به آلمان فرستاده می شود و پس از بازگشت از آن دیار ، در زمان حکومت لویی چاپخانه ای را دایر می کند . اولین کتابی که در فرانسه ، در شهر لیون به چاپ می رسد متعلق به 1478 است . هنرمند و چاپگر دیگری به نام ژان دوپره موفق به چاپ دو کتاب دیگر می شود که تصاویر آنها جملگی با قالب های چوبی شکل می گیرند. همچنین در ادامه این روند ، پیکوشه که ناشری بزرگ بود توانست آموزش تولید بج سینه را به تنهایی 44 عنوان کتاب دعا را به چاپ برساند . بدین ترتیب ، کتاب دعای دیگری در رم در 1498 ، از سوی سیمون وستر آماده چاپ می گردد که توسط پیکوشه به چاپ می رسد.
پس از آن ، صنعتگران و هنرمندان دیگری به عرصه می آیند که اثر قاطع تر در توسعه و تحول چاپ کتاب داشته اند ، مانند ژئوفروی توری ، برنارد سالومون ، ژان کوزن و ژان دوه که جملگی سهم ارزنده ای در تکامل چاپ و تکثیر نوشته و تصویر در فرانسه داشته اند . بدین منظور ، ژان دوه ، هنرمند فرانسوی ، تحت تأثیر دیدگاه های هنر دوره رنسانس به خصوص رنسانس مترقی قرار می گیرد و توجهی خاص به آثار لئوناردو داوینچی نشان می دهد. از دیگر هنرمندانی که در این خصوص به فعالیت می پردازند می توان به ژاک کالو و مدرسه اش ، آبراهام بوس ، کلود ملن ، ژان مورین و بسیاری دیگر اشاره کرد .
از دیگر هنرمندانی که در اسپانیا سهم ارزنده ای در آموزش ساخت بج سینه به وجود آمدن چاپ های دستی و امر تکثیر داشته اند می توان به ژوزه ریبرا اشاره کرد. او در جاتیوا متولد شده ، که اما از آنجا که علاقه ای وافر به آثار دوره رنسانس داشته به ایتالیا سفر می کند و به فراگیری نقاشی نزد هنرمند پر آوازه ایتالیایی ، کاراواجو می پردازد . در یکی از برجسته ترین آثار وی در چاپ دستی ، نقاشی سان بارتلمی یعنی بستن این انسان مقدس به درخت و دادن شکنجه های فراوان ، یکی از سربازان مشغول کندن پوست بدنش می شود.
با شرحی که گذشت ، شاید به جرأت بتوان گفت که یکی از برجسته ترین هنرمندان این دوران رامبراند هارمنسزون وان راین شهر لیدن دیده به جهان گشود و در 1669 در آمستردام وفات یافت .
رامبراند وان راین بی تردید یکی از بزرگترین نقاشان زمانه خود در هلند بوده و استعداد فراوانی در خلق آثار هنری تجسمی و به خصوص در زمینه نقاشی و گراورسازی داشته و چه بسا در جوانی به آفرینش آثار نقاشی و در آمستردام پرداخته باشد. وی در آثارش توجه خاصی به سایه روشن می کند که همان استتار نور در فضای تصویری است و در زبان ایتالیایی به آن کیاروسکور به معنی تیره روشن می گویند و هدف از آن ، موازنه نور و تاریکی در فضای اثر است که سبب ریتم خاصی در ترکیب بندی های او با توجه به بهره گیری از خطوط سیال مانند منحنی الخط وی می گردد.