Scroll Top

کارگاه پلاکسازی| بج سینه،پلاک فلزی،لوح تقدیر، تابلو فلزی |گروه پلاک ساز|

پلاک سازی

نکات مهم در کارگاه پلاکسازی

در خلال تهیه مخلوطهای قالبگیری در کارگاه پلاکسازی یا ماهیچه به طور یکنواخت بر روی سطح ماسه پایه گسترده شود. در حالت تر و خشک ، استحکام کافی مخلوط را فراهم سازد . شکل پذیری مناسب را در مخلوط ایجاد کند به طوری که مخلوط قادر باشد همه بخش های قالب را پر کند . کمترین چسبندگی را به سطح مدل و جعبه ماهیچه داشته باشد تا انجام فرآیند قالبگیری و ماهیچه سازی امکانپذیر باشد. امکان خشک کردن سریع قالب و ماهیچه را فراهم سازد و در خلال مونتاژ قالب و نگهداری ماهیچه ، رطوبت جذب کنند. در خلال مرحله خشک کردن و به هنگام ریخته گری فلز به داخل قالب ، حداقل گاز را تولید و آزاد سازد. به دیر گذاری ماسه لطمه نزند و سوختن زودرسی ماسه را پدید نیاورد. امکان خارج سازی آسان ماهسچه را فراهم سازد. برای افرادی که عملیات تهیه مخلوط ، قالب و ماهیچه را انجام می‌دهند مضر نباشد و گازهای سمی تولید نکند. ارزان و قابل دسترسی باشد.

مهمترین چسب های غیر آلی مصرفی در مخلوط های قالبگیری عبارتند از :

الف ) خاک رس ب ) سیمان ج) سیلیکاتها د) گچ

خاک رسها عموماً سه نوع هستند :

الف ) مونت موری لونیت ب ) کائولینیت ج) ایلیت چسب های آلی کارگاه پلاکسازی را می توان به سه گروه اصلی تقسیم بندی کرد :

الف ) صمغ ب ) حبوبات ج) روغن
تاریخچه استفاده از روغن و حبوبات احتمالاً قدمتی به اندازه خود صنعت ریخته گری دارد. در سالهای اخیر به کارگیری صمغ گسترده یافته است.

 

مواد افزودنی به مخلوط های قالبگیری

گذشته از سه جزء اصلی مخلوطهای قالبگیری کارگاه پلاکسازی و بج سینه یعنی ماسه ، چسب و آب مواد دیگری نیز در مخلوط ماسه قالبگیری وجود دارند . اینگونه مواد سخت به افزودنی ها معروف هستند و به منظور ایجاد برخی خواص ویژه به کار گرفته می‌شود .

الف ) حبوبات ب ) زغال ج) گرافیت د ) گرد چوب ه ) پودر سیلیس و ) ملاس ، دکترین

الف – حبوبات ، غلات

چسب های غله ای مصرفی در ریخته گری عبارت است از پودر ذرت ریز و یا نشاسته ژلاتینی که از ذرت گرفته شده است . نشاسته به منظور افزایش استحکام تر یا خشک یا بالابردن قابلیت فروپاشی تا حد 2 درصد به ماسه قالبگیری اضافه می‌شود.

ب- زغال

زغال نرم ریز در ماسه قالبگیری کارگاه پلاکسازی ، در ریخته گری چدن بکار می رود. هدف اصلی اصلاح سطح تمام شده قطعات و ایجاد سهولت در تمیزکاری قطعات ریختگی است. زغال معمولاً در حدود 2 تا 8 درصد در ناسه به کار می رود.

گرافیت

گرافیت طبیعی یا مصنوعی را می توان به مقدار 2/0 تا 2 درصد به منظور اصلاح قالبگیری ماسه و بهبود سطح تمام شده قطعات به کار گرفت.

د- گرد چوب

گرد چوب یا دیگر مواد سلولزی مثل گرد غله یا ذرت، پوست حبوبات و سلولز را می توان به مقدار 5/0 تا 2 درصد بر ماسه های قالبگیری در کارگاه پلاک ساز جهت کنترل انبساط ماسه اضافه کرد . مواد سلولزی پس از بالا رفتن دما مستعمل می شوند و بعد از سوختن ، فضای خالی ایجاد می کنند و از این طریق گرد چوب و مواد سلولزی قابلیت فروپاشی را نیز اصلاح می کنند.

ه – پودر سیلیس

سیلیس سائیده شده و نرم که ریزتر از مش 200 است ، پودر سیلیس نامیده می شود. پودر سیلیس را می توان تا 35 درصد به منظور افزایش استحکام گرم ماسه بکار گرفت . پودر سیلیس چگالی توده ماسه را نیز افزایش می دهد و به همین دلیل ماسه قالبگیری مقاومت بیشتری در برابر نفوذ فلز مذاب دارد.

ملاس ، دکسترین

ملاس ساقه نیشکر یا ملاس چغندری قند که تصفیه نشده و حاوی 60 تا 70 درصد شکر جامد باشد و همچنین دکسترین یا صمغ نشاسته را می توان برای افزایش استحکام خشک ماسه و بالا بردن سختی لبه قالب ها

پلاک سازی

قالبگیری مدل دو تکه با ماهیچه و ریخته گری برنج

قالبگیری کارگاه پلاکسازی و پلاکساز مدل دو تکه با ماهیچه همانند مدل دو تکه ساده می باشد با این تفاوت که در این جلسه بعد از قالبگیری بایستی ماهیچه گذاری نیز انجام گیرد.

مراحل قالبگیری عیناً همانند مراحل قالبگیری مدل دو تکه ساده است که پس از انجام عملیات قالبگیری اعمال زیر باید انجام گیرد.

الف – درجه را به قسمت بار ریزی انتقال داده و سطح آن را خوب با مشعل خشک نمایید . با توجه به اینکه در قالب برنج ذوب ریزی می شود بایستی درج ها بهتر از جلسات دیگر خشک شوند .

ب- مواد ماسه ای و ذرات دیگر را به وسیله فوتک از قطعه قالب خارج کنید.

ج- ماهیچه های مربوطه ( افقی و عمودی ) را در جای خود ( داخل تکیه گاه ) قرار دهید.

د- درجه ها را جفت کرده و بارریزی برنج را انجام دهید.

ه – تقریباً بعد از 10 دقیقه پس از بارریزی انجماد تکمیل شده و درجه ها را تخلیه نمایید .

انواع قالبگیری

کلیات :

یک قالب ریخته گری کارگاه پلاکسازی عبارت است از حجمی شامل مشخصات عمومی زیر :

الف – محفظه ای که قابلیت ساخت مجدد جهت تولید تعداد معین از قطعات ریختگی با شکل و اندازه معین را داشته باشد.

ب- در طول زمان پر کردن قالب تغییر شکل ندهد و بتواند حرارت مذاب را به نحوی خارج نماید که بهترین خواص ریخته گری را شامل باشد.

ج- ساخت و استفاده از آن در بهترین شرایط اقتصادی ممکن باشد .

قالب ها یا مواد قالب را می توان به دو دسته بزرگ تقسیم نمود :

  • قالب های فلزی یا دائمی که به دفعات زیادی قابل استفاده می باشند.
  • قالب های ماسه ای یا موقت یا غیر دائمی که پس از هر بار تولید احتیاج به ساخت مجدد دارند .

قالب های غیر دائمی  ( موقت )

قالبگیری دستی

با وجود پدید آمدن ماشین آلات و وسایل مدرن قالبگیری کارگاه پلاکسازی و بج سینه سازی هنوز هم بعضی از مدل ها را به وسیله دست قالبگیری می کنند ، در کارخانجات مدرن ریخته گری به دلایلی نظیر تعداد کم قطعه ریختگی و یا بزرگ یا خیلی بزرگ بودن قطعات هنوز هم قالبگیری دستی به کار می رود.

توجه : در کشور ایران به علت وجود کارگاه های کوچک ریخته گری ، اغلب قطعات به وسیله قالبگیری دستی ریخته گری می شود و فقط چندین کارخانه بزرگ ریخته گری وجود دارند که از روش های قالبگری ماشینی استفاده می کنند.

Leave a comment

×

 

سلام!

چگونه می توانم به شما کمک کنم ؟

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟