Scroll Top

طراحی و تولید بج سینه برنجی | بج سینه،پلاک فلزی،لوح تقدیر، تابلو فلزی

بج سینه

نکاتی در رابطه با طراحی و تولید بج سینه برنجی

برای طراحی و تولید بج سینه برنجی ، مراحل زیر را می‌توان دنبال کرد:

    1. طراحی: ابتدا طرح بج سینه برنجی را می‌توانید براساس نیازها و تمامیت برند یا تبلیغات خود ایجاد کنید. این طرح می‌تواند شامل لوگو، نام برند، شعار، تصویر، شکل یا هر عنصر دیگری باشد که می‌خواهید روی بج سینه قرار بگیرد.
    2. انتخاب جنس برنج: برای ساخت بج سینه برنجی، می‌توانید از جنس برنج استفاده کنید که یک جنس معمولاً با ظاهری زیبا، خواص ضدزنگ و مقاومت در برابر خوردگی دارد.
    3. برش و اندازه‌گیری: براساس طرح طراحی شده، برنج را به اندازه مورد نیاز برش می‌دهند. اندازه‌گیری دقیق ابعاد و اطمینان از صحت آن بسیار مهم است تا بج سینه نهایی به درستی ایجاد شود.
    4. ایجاد حفره: در صورت نیاز، حفره‌های مورد نیاز برای نصب سوزن بج سینه برنجی ایجاد می‌شوند. این حفره‌ها ممکن است در قسمت‌های گوناگون بج سینه قرار گیرند.
    5. تمامیت و ظروف‌بندی: سپس بج سینه برنجی ایجاد شده، برای اطمینان از تمامیت و کیفیت آن بررسی می‌شود. در صورت نیاز، می‌توانید این مرحله را با انجام آزمون‌های کنترل کیفیت تکمیل کنید. سپس بج سینه به صورت مرتب و با دقت بسته‌بندی شده و آماده حمل و ارسال به مشتری می‌شود.

آلیاژهای مس در طراحی و تولید بج سینه برنجی: از خواص مهم آنها صیقل شدن سطح مدل با کیفیت عالی و در نتیجه به راحتی جدا شدن مواد قالبگیری از روی آنهاست. از آلیاژهای مس برای ساختن پلاک فلزی و مدل های یسیار دقیق صفحه ای که به وسیله دستگاه های قالبگیری اتوماتیک قالبگیری می‌شوند استفاده می‌کنند.

از مزایای آنها می‌توان راحتی کار کردن و مقاومت الاستیکی عالی را نام برد و در ضمن مقاومت حرارتی آنها مناسب است. عیب آنها سنگینی وزن در قالبگیری دستی می‌باشد. از این آلیاژها برای ساختن مدل های با ارزش و گران قیمت استفاده می‌شود.

چدن ها : در مدل سازی از انواع چدن‌های گرافیتی استفاده می‌شود . زیرا به مقدار زیاد یافت می‌شود و مدل های طراحی و تولید بج سینه برنجی ساخته شده از آن ارزان قیمت هستند. معایب آن سنگینی وزن ، خشن بودن سطح ، اکسیده شدن و سختی عمل روی آن است.

فولاد و فولاد ریختگری : اینگونه فلزات بسیار مقاوم و سخت هستند ، قابلیت پرداخت کاری و صیقل کاری خوبی دارند و براده برداری روی آنها سخت می‌باشد که این موضوع کاملاً به نوع فلز بستگی دارد. مدل های کوچک صفحه ای مخصوص قالبگیری ماشینی را با این آلیاژ می‌سازند.

پلاستیک : همگام با توسعه صنایع شیمیایی به ویژه صنعت پتروشیمی اهمیت فرآورده های پلاستیکی روز به روز افزایش یافته و به کیفیت و مرغوبیت آنها نیز افزوده شده است . مواد پلاستیکی ساخت مارک فلزی از بعضی لحاظ نسبت به سایر مواد نظیر چوبها و فلزات برتری خاصی دارد و سالهای زیادی است که این مواد در مدل سازی ارزش اهمیت خود را حفظ کرده است.

برتری پلاستیک در مدل سازی به دلایل زیر است :

الف – در برابر عوامل شیمیایی بسیار پایدار هستند.

ب- سطوح میکروسکوپی بسیار صاف نسبت به چوب ها و فلزات دارند.

ج- مدل های پلاستیکی ابعاد و فرم خود را بهتر از مدل های چوبی حفظ می‌نمایند.

د- خاصیت جداشدنی بسیار خوبی از مواد قالبگیری دارند.

ه- برابر عوامل مکانیکی مقاومت بالایی دارند.

و- دارای شکل پذیری بسیار بالا و مطلوبی هستند.

مواد معدنی لازم برای طراحی و تولید بج سینه برنجی : از ترکیبات شیمیایی زمین به دست می‌آیند. این مواد در مدل سازی کاربرد زیادی ندارند و فقط در موارد استثنا مورد استفاده قرار میگیرند. به علت نرم بودن ، کارکردن روی آنها راحت است . مدل هایی که با این مواد در تولید کننده بج سینه ساخته می‌شوند ارزان قیمت هستند. از بین آنها گچ و پودر سنگ بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند .

بج سینه

موم مدل سازی بج سینه

موم های مدل سازی از نوع حیوانی ، گیاهی ، معدنی و غیره بوده و دارای شرایط زیر می‌باشد:

الف ) در 20 درجه نرم، سفت و تقریباً سخت هستند ب) درجه ذوب بالای 40 درجه سانتی گراد دارد ج ) نزدیک به درجه ذوب کلیه خواص خود را از دست می‌دهند د ) قابلیت مخلوط شدن خوبی با سایر مواد دارند.
موم ها در مدل سازی برای ساختن مدل های ذوب شونده بکار می‌روند که از جمله ساخت مدل برای ریخته گری قطعات ظریف و هنری را می‌توان نام برد.
نوعی موم که مرکب از باسیس ، پارافین خشک و واکس مونتان می‌باشد دارای خواص زیر است :

الف ) قابلیت فرم گیری ب ) عدم چسبندگی ( به راحتی از ابزار جدا می‌شوند) ج ) حداقل جمع شوندگی ( درصد انقباظ کم ) د ) مقاومت داخلی

پلی استیرل ( اسفنجها) : از خانواده ترموپلاست ها بوده و از پلی مریزاسیون مولکولهای استیرل به دست می‌آیند. وزن مخصوص آن بین 0.9 تا 1.05 بوده و در 80 درجه خمیری شکل می‌شوند و بستگی به مولکوا های آن بین 100 تا 180 درجه سانتی گراد ذوب شده و در 300 درجه سانتی گراد مولکولهای آن از هم پاشیده می‌شوند. قابلیت سوختن آن نسبی بوده و قابلیت الاستیکی و مقاومت شکنندگی بسیار خوبی دارد.
از این مواد در مدل سازی برای ساختن مدل های ذوب شونده و مدل هایی که برای ریخته گری دقیق ( مدل های خوشه ای ) به کار می‌روند استفاده می‌شود.
برای ریخته گری قطعات با کیفیت پایین تر و به تعداد کم از مدل های اسفنجی ( نوع پلی استیرل وزن ) استفاده می‌شود که در بازار به نام یونولیت معروف هستند. پلی استیرل در 100 درجه سانتی گراد با کمک بخار آب از زیر نوردهای آهنی عبور داده شده و به شکل بلوکه در آید.
پلی استیرل اسفنجی به وزن مخصوص 20 کیلو پوند بر متر مکعب برای کارهای مدل سازی طراحی و تولید بج سینه برنجی مناسب است . برای بریدن و جدا کردن آنها باید از وسایلی نظیر اره های المنتی ، برقی و … استفاده شود که قادر به ذوب کردن آن باشد .

تقسیم بندی مدل ها بر اساس سطح جدایش

قبلاً به تقسیم بندی مدل ها بر اساس سطح جدایش ، خط جدایش ، سطح جدایش در مدل سازی و قالبگیری اشاره شد. قالب های ریخته گری معمولاً از دو و در موارد خاص از چند قسمت تشکیل می‌شوند که پس از قالبگیری ، خارج کردن مدل ، ماهیچه گذاری و قبل از بارریزی ، بر روی هم نصب و محکم می‌شوند تا محفظه قالب یکپارچه از اتصال آنها فراهم شوند.
حدفاصل هر قسمت با قسمت دیگر سطح را جدایش گویند. سطح جدایش در قالب توسط خطوطی که تغییر شیب را در مدل مشخص می‌نمایند را در مدل مشخص می‌نمایند تعیین می‌شوند که این خطوط را خطوط جدایش می‌نامند . چنانچه خط جدایش مدل در یک صفحه ( معمولاً افقی ) قرار گیرند آن را یکنواخت و در غیر این صورت خط جدایش را غیر یکنواخت می‌نامند . با توجه به نکاتی نظیر سهولت طراحی و ساخت و دقت و هزینه قالبگیری ایجاد خط جدایش یکنواخت توصیه می‌شود.

تمام مدل ها بر حسب سطح جدایش به دو دسته تقسیم می‌شوند.

    • مدل با سطح جدایش مستوی ( یکنواخت )
    • مدل با سطح جدایش غیر مستوی ( غیر یکنواخت )

قالبگیری مدل یک تکه ای با سطح جدایش غیر مستوی

قالبگیری این گونه مدل ها معمولاً با استفاده از پس قالب صورت می‌گیرد که پس قالب بعداً توضیح داده خواهد شد . چنانچه پس قالب طراحی و تولید بج سینه برنجی تهیه نشود مرحله قالبگیری این قطعات نسبتاً وقت گیر می‌باشد.

مراحل قالبگیری بج سینه

الف – ابتدا مدل را از سطح جدایش  ( با توجه به شیب مدل ) روی صفحه قالبگیری قرار دهید .

ب- با گذاشتن نیم درجه زیری روی صفحه ، ماسه را ریخته و بکوبید.

ج- باید سطح جدایش را به کمک قاشقک و با توجه به شیب مدل توسط دست ایجاد نماید.

د- با گذاشتن نیم درجه رویی روی نیم درجه زیری، پودر جدایش را روی سطح قالب بریزید.

ه – لوله راهگاه را در جای مناسب قرار داده و ماسه را ریخته و بکوبید.

و- با جدا کردن دو نیم درجه از هم مدل را از نیمه پایینی خارج و راهگاههای اصلی و فرعی ساخت پلاک دستگاه مناسب تعبیه نمایید .

ز- در این مرحله قالبگیری کامل شده است .

Leave a comment

×

 

سلام!

چگونه می توانم به شما کمک کنم ؟

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟